browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

00015 – Pe Dunare la Oltenita, cu caiacul

Posted by on March 22, 2012

In anii trecuti, de un 1 mai muncitoresc, la invitatia lui Costin am mers mai multi barcaholici (Eu, Florin, Gabi, Costin, Teo) cu sotii si/sau copii la Oltenita pentru ne plimba cu caiacele intr-o zona pe care Costin ne-a descris-o ca “exceptionala”.
Mi-am pus caiacul pe masina (atunci aveau un sit-on-top Bic Ouassou) si impreuna cu juniorul am plecat intr-o dimineata catre Oltenita.
Am ajuns relativ usor la locul de intalnire, 50 min de acasa, am coborat caiacul de pe masina, l-am asistat si admirat pe Gabi care isi monta “Balena albastra” si apoi, cand gasca a fost completa ne-am dat la apa.

Ouassou e un caiac 1+1 (+1 inseamna inca un copilas in fata) insa +1 clar nu se recomanda. Am data la padela in amonte cam 4-5 km, am trecut de gura de varsare a Argesului in Dunare si am padela prin rahat (la propriu). Oricum, dat fiind ca e rahat de orasan, mai mult de Bucurestean, lucrurile erau asa … mai rafinate. E incredibil cum un oras de 2 milioane de locuitori poate exista fara o statie de epurare. Sincer mi-a fost mila de cei ce stau in aval de Bucuresti pe Dambovita si pe Arges … situatia e imputita rau de tot.

Padelam prin apa imputita si aveam asa senzatia ca mi se va topi padela, dar asta nu s-a intamplat, am trecut de gura Argesului am ajuns in apa relativ curata – cat de curata se poate considera Dunarea care trece prin toata Europa si spala atatea tari.

In final am intrat intr-o padure inundata aflata pe malul romanesc al Dunarii. A fost superb, o experienta in urma careia am decis sa imi mai cumpar un caiac si sa ma apuc serios de “sportul” asta. (kaiaking-ul pe care il fac eu in modul sportiv seamana mai mult cu “halbere” dar e miscare in aer liber si relaxare si asta e tot ce conteaza pana la urma).

Dupa plimbare, am luat caiacele pe sus pentru a trece peste o zona cu apa scazuta si ne-am indreptat spre o zona de plaja cu un nisip foarte fin pentru a face un gratar care sa faca cinste zilei de 1 mai.

Orice inceput e greu

Zboooor

Zboooor

Padurea secreta

Padurea secreta

Prin padure

Prin padure

Padelam cu spor

Padelam cu spor

Mic, mic, dar stie

Mic, mic, dar stie

Unii padeleaza altii se distreaza

Unii padeleaza altii se distreaza

Concentrare maxima

Concentrare maxima

Ne noroim cu o deosebita placere

Ne noroim cu o deosebita placere

Nimeni nu se de in laturi de la carat cu exceptia fotografului si a fetelor

Nimeni nu se de in laturi de la carat cu exceptia fotografului si a fetelor

Inapoi pe  Dunare, Vis-a-vis se vede orasul bulgaresc Tutrakan (Turtucaia)

Inapoi pe Dunare. Vis-a-vis se vede orasul bulgaresc Tutrakan (Turtucaia)

Cum spuneam, nu poate lipsi un gratar de 1 Mai

Cum spuneam, nu poate lipsi un gratar de 1 Mai

Moaaaamaaa, nisip ca la mare !

Moaaaamaaa, nisip ca la mare !

Inapoi spre masini

Inapoi spre masini

One Response to 00015 – Pe Dunare la Oltenita, cu caiacul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *