browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

005. Sporades – 2011 – Ziua 1. Sambata

Posted by on August 2, 2011

Drumul a fost fara peripetii, cu exceptia a doua amenzi pentru radar platite una de subsemnatul sub forma de spaga in Bulgaria (20 leva) si una de catre Adi (50 euro). Diferenta a fost data de cele cateva cuvinte bulgaresti pe care le mai “rup” si de cumpatarea mea la volan – asta in ciuda parerii total opuse pe care o au altii despre mine 😀
Adi a sosit pe la 8 si jumatate iar eu fix  la 10 asa cum estimasem. Am parcurs 920 km cu o medie de 77 km/h. La Adi, media a fost net superioara, probabil pe undeva pe la 90km/h.

A fost foarte bine asa, cand am sosit noi in Volos, Bogdan si Cosmin deja preluau barca asa ca eu m-am ocupat de ultimele cumparaturi – grecesti (masline, portocale, batoane de susan, etc), o plimbare prin portul Volos, o cercetare pentru un loc de parcare. Am mancat ceva light langa masini si apoi am inceput sa descarcam bagajele in barca. Prima sticla de bere isi da obstescul sfarsit pe betonul din port.  De obicei eu sunt cel care sparg lucruri si nici de data asta nu am facut exceptie. A urmat prezentare barcii de catre skipper, instructiunile de folosire, stabilirea carturilor (de 3 persoane, cate 3 ore) – mie mi s-a parut exagerat (prea multe persoane) dar in final s-a dovedit o idee tare buna.
La ora 4, am pornit la motor spre Skyros pe o vreme super pentru navigat, furtuna care batuse toata saptamana se carase spre est, undeva deasupra Turciei. Am iesit din port, am facut poze si ne-am relaxat care pe unde a apucat.
Aici s-a rupt filmul, eu – care in ultimele 36 de ore nu dormisem deloc si condusesem vreo 200 km vineri plus 930 km vineri noaptea – am adormit sus pe punte. Stateam pe tribord, care era expus spre apus, si soarele ma incalzea placut cand am adormit. Pana duminica la ora sase dimineata am doar 3 amintiri :

Prima : m-am trezit inghetat tun, tremuram ca varga pentru ca soarele apusese si se lasase un frig teribil. M-am carat in cabina, mi-am luat sacul de dormit, am revenit pe punte si m-am culcat la loc.

A doua a fost cand m-a trezit Cosmin sa trec de cart. Habar nu am cat era ceasul. Imi amintesc ca m-am echipat cu hainele groase de sailing, fara sa ma trezesc intru totul  m-am urcat pe punte si m-am culcat, de data asta in babord. Mai era si Adi de cart, semn ca somnul meu daduse peste cap toate carturile de pana atunci (se stabilise sa fiu in cart cu Bogdan si Costin).  Mergeam la motor si Cosmin era la timona asa ca am dormit tot cartul. A incercat Cosmin sa ma trezeasca de vreo 2 ori dar pana la urma s-a lasat pagubas. Cand s-a terminat cartul, m-am dus iar jos si m-am culcat.

    A treia amintire a fost cand l-am auzit pe Cosmin care striga ca a vazut un peste spada care sarea. Mi-era prea somn sa ma duc sa il vad, asa ca am dormit mai departe.

Sunt curios daca chiar asta a fost ordinea evenimentelor, eu eram in transa asa ca e posibil sa fi fost inversate 2 cu 3 dar e putin important.

Primele instructiuni si prezentarea barcii

Bye - bye Volos

Toata lumea pare ca stie ce face... doar pare 😀

 

One Response to 005. Sporades – 2011 – Ziua 1. Sambata

  1. Βόλος|Volos

    Excellent website. Lots of helpful information here. I’m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks to your effort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *